2013. április 29., hétfő

Blogmarketing és ami mögötte van...

 Ugyanúgy, ahogyan a termékeink kapcsán fontos számunkra a visszajelzés, azt is megpróbáljuk követni, kikhez jut el a blogunk tartalma. Ehhez három eszköz áll rendelkezésünkre, a Google statisztikafunkciója, a Facebook statisztikája és a Geovisite. Ha marketingesek lennénk, biztosan le lehetne vonni komoly következtetéseket is az így nyert adatokból, de maradjon ez inkább csak játék, hiszen tudjuk jól, hogy a blogválogatások főoldalára kerüléshez cukiság vagy cikiség szükséges, és nem feltétlenül mély tartalom... :)

Mi mindent tudtunk meg? (update: visszaolvasva ebből akár Ph.D-t is lehetne írni...)


Látszik, hogy a legkeresettebb bejegyzéseink a nyereményjátékok voltak, termékeink közül pedig a legnagyobb érdeklődést az esküvői és babadobozok, valamint az elegáns dobozkák váltották ki. Sokan keresték fel az általános megrendelési információkat, de ez mondjuk nem túl nagy mondás. :) 

Kik keresnek fel bennünket?


A Facebook elmúlt 90 napra vonatkozó statisztikájából látszik, hogy „rajongótáborunkban” közel egyenlő számban vannak férfiak és nők, akik elsősorban a fiatal középkorúak közé tartoznak. Sokkal jobban izgat azonban bennünket a földrajzi eloszlás.

A Geovisite segítségével nap mint nap látjuk, honnan nézték meg éppen a blogunkat, és magyarországi látogatóink mellett két érdekes csoport rajzolódott ki. Az egyik a szisztematikusan visszajáró moszkvai kör – róluk a mai napig nem tudunk semmit, szívesen látnánk hozzászólásokat tőlük, hogyan találtak ránk. :) A másik talány a Palo Alto-i látogatónk, bár az a sanda gyanúnk, hogy ez maga a Facebook. :) Az operációs rendszerekből maximum annyi következtetést tudtunk levonni, hogy kevés echte-informatikus követőnk van, mert nincs sok linuxos a körben...


*****************************************

UPDATE:

 
 Valami komolyra tapinthattam rá: a mai facebookos posztom után a fenti kibertámadást kaptuk Palo Altó-ból... Azt hiszem, ez már diplomáciai érdekeket fog sérteni. :)


*****************************************

Ugyancsak érdekes a keresési szavak áttekintése. Sajnos a blogger statisztikájából csak a top 10 keresőszó nyerhető ki (ha valaki tudja, hogyan tekinthető meg az összes, árulja el, mert azt gyanítjuk, ez sok csemegét rejt). Ebből az elemzésből három réteg rajzolódik ki:

1) Ajándékkeresők:

- vicces nászajándék
- kreatív nászajándék
- mibe csomagoljam a ballagási pénzt
- érettségi-diplomaosztó ajándék
- esküvői doboz
- lánybúcsúra ötletek
- pici dobozok esküvőre
- keresztelői ajándék
- esküvői pénzgyűjtő ajándékdoboz
- poénos esküvői doboz
- születésnapi ötletek férfiaknak
- babaszületésre ajándék

2) Nyereményjáték-vadászok:

- valentin napi nyereményjáték 2013
- nyereményjáték
- nyeremények


3) Azok a talányos keresőszavak és hivatkozó webhelyek, amelyeken jókat szoktunk mosolyogni:

-  karácsony akkor van amikor a kamion megjelenik (sikerült kiszűrni a legmélyebb tartalmat),

- http://www.filmhill.com/ (jövőre mi forgatjuk a Doboz második részét)
- az esetben (44 oldalmegjelenítés!)
- k rdezt k miben (35 oldalmegjelenítés!)


Mondjuk cikis keresőszavak egyelőre nincsenek a listában, ha megjelenik ilyen, azonnal közhírré tesszük! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése