2013. február 25., hétfő

Jin-jang

Nem egyszerű a modern világ. Hajszoljuk a pénzt, a sikert, az élményeket, eközben néha szemet hunyunk az igazán fontos dolgok felett. Persze ha megkérdeznék, szeretnénk-e olyan életet, ahol nincs semmiféle kihívás és stressz, valószínűleg nemet mondanánk, mert valljuk be, jó néha érezni az adrenalint. Mire vágyunk akkor voltaképp? Talán az egyensúlyra – arra, amit már az ősi bölcsességek tanítanak: az ellentétek egymást teremtik, minden csak az ellentétén keresztül létezhet és értelmezhető. Azonban ezek az ellentétek nem kioltják egymást, nem harcolnak egymással, hanem egymásba folynak.


A jin-jang szimbólumának pontosan ez a titka: a két erő, a fekete és a fehér szinte átöleli egymást, és miközben éles határvonal különíti el a fehéret a feketéből, mindkettő tartalmaz egy pici darabkát a másikból.


Legújabb dobozkánkon ezzel a szimbólummal szeretnénk átadni azt az üzenetet, amelyet semmilyen körülmények között nem szabad elfelejteni: törekedjünk az egyensúlyra!


A 13,5 cm × 13,5 cm × 7 cm méretű dobozka alumíniumlemezzel, valamint natúr és lánggal színezett rézlemezzel, különböző árnyalatú pácolással rendelhető az Ötletek Boltjában és a Meskán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése