2021. szeptember 7., kedd

Egy különleges születésnap

 

Egy rokon művésztanár 80. születésnapjára készült a szűkebb és távolabbi család. Ugyan mit lehetne venni egy olyan széplelkű embernek, akinek talán már az óhajtott tárgyakból is mindene is megvan. Szeretetből sincs hiánya, mert megkapja a családjától, tanítványaitól és tisztelőitől. Többet már becsomagolni sem lehet! Egész életében megszállottan a tanítás a művészetre való nevelés az alkotás volt a munkája, hobbija.

Végül, mégis csak egy kicsike dobozra gondoltunk, hisz a Dobozmanufaktúra már csak ilyen! Megszületett a doboz fedőlapja.


Majd jött egy nagy kérdés: mi kerüljön bele?  Ékszer? Na, az nem!

Aztán jött a nagy ötlet, hogy egy szép kavics! Miért? Hát mert ez fejezi ki a munkáját legjobban. Mint ahogyan a gyémánt is a csiszolás után válik értékessé, úgy a szikladarab is a sodró víz munkája után lesz gyönyörű, sima kaviccsá.



 Ezután nem volt nehéz analógiát találni az emberi tanítás folyamatára, ami szintén egy csiszolás. Egy olyan gyönyörű folyamat, amelyhez hozzájárul a szülő, a tanár és az ember önmaga. És persze mindez szeretet és nagy odaadás nélkül nem megy!

És így született meg ez a belső felirat:



És így lett kerek egésszé. Sikerült az ajándékkal az ő emberi pályáját összefoglalni az ő világában a saját nyelvén.

Úgy gondoljuk, hogy méltó ajándékot adtunk, amit az ünnepelt megható módon visszaigazolt.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése